Live Eredivisie voetbal kijken via speciale software

Er zijn meerdere programma's waarmee het mogelijk is om gratis voetbal te kijken. Sopcast is een van de meest bekende en beste p2p programma’s van het moment. Via het gratis te downloaden programma is het mogelijk om voetbalwedstrijden uit alle grote competities, waaronder de Eredivisie, Premier League en de Bundesliga live te kijken. Daar komt nog eens bij dat je ook nog vele andere sporten via Sopcast kunt kijken. Het enige wat je hoeft te doen is de Sopcast player installeren. Op deze pagina leg ik je uit hoe je aan de slag kunt gaan met Sopcast.

Sopcast downloaden & installeren

Ten eerste dien je Sopcast te downloaden. Dit kun je doen vanaf de website van het ontwikkelaarsteam van Sopcast. Op dit moment is het programma beschikbaar voor Windows, Mac en ook voor Android telefoons (lees hier meer over voetbal kijken op je mobiel). Als je het programma gedownload hebt kun je beginnen met de installatie. Voer het gedownloade bestand uit en doorloop de stappen. Na de installatie is het programmma klaar voor gebruik.

Het gebruik van Sopcast

Als je Sopcast hebt opgestart zal het programma je vragen om in te loggen. Een account maken is niet nodig, kies simpelweg voor de optie ‘Login as anonymous’. Hierdoor blijf je anoniem voor de makers van Sopcast. In sommige gevallen verschijnt er nu een venster van Windows Firewall, klik dan op toestaan. Klik nu op het tabblad ‘Live Channels’. Hier vindt je een overzicht van alle kanalen die op dit moment live worden uitgezonden. Scroll naar beneden totdat je een kanaal of groep kanalen tegenkomt met het woord Eredivisie erin. Nadat je een stream geopend hebt hoef je alleen nog maar even te wachten en het streamen kan beginnen. Let op: heb je haperend beeld? Helaas kan dit soms voorkomen bij p2p programma's en hier is dan ook niets aan te doen. Als het haperen te erg wordt kun je altijd een flash stream proberen.

Sopcast gidsen

Soms is het erg onhandig om tussen de lange lijst met Sopcast kanalen de wedstrijd te vinden die je wilt zien. Op deze website is een handig overzicht beschikbaar waarin je precies kunt zien welke wedstrijd op welk channel wordt uitgezonden. Mocht je wedstrijd er niet tussen staan, dan kun je altijd nog terecht op Twitter. Een simpele zoekopdracht levert je vaak meerdere Sopcast links op!

Mobiele app

Sopcast heeft ook een mobiele applicatie voor Android beschikbaar. Hierdoor kun je ook onderweg live naar de Eredivisie kijken. Lees meer over de Sopcast app.

Veetle is een online videostreaming website en soms wordt er via deze site een stream van live voetbal aangeboden. Deze stream is te bekijken door een bestand te downloaden (.m3u extensie) en deze te openen met een daarvoor geschikte media player. Omdat de meeste Android telefoons/tablets dit bestandstype standaard niet ondersteunen zul je eerst de MX MediaPlayer app moeten installeren. Nadat je dit gedaan hebt kun je het .m3u bestand openen in deze player. Op apparaten met iOS wordt .m3u standaard ondersteund. Je kunt het .m3u bestand hier downloaden.

Waarschuwing

GratisEredivisieKijken.nl moedigt je op geen enkele manier aan om gratis naar de Eredivisie te kijken, de content op deze website is enkel van informatieve aard. Wees je ervan bewust dat het bekijken van livestreams in sommige gevallen strafbaar kan zijn. GratisEredivisieKijken is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele gevolgen.


Comments

Like ons op Facebook

Programma Eredivisie

Over mij

Stan

Hé! Ik ben Stan, 20 jaar, student informatiekunde en liefhebber van voetbal. Ohja, ik heb een voorliefde voor Ajax. Op deze site heb ik al mijn kennis wat betreft het gratis kijken van voetbal verzameld.